Praćenje i analiza društvenih medija

Metricom – alat za praćenje i analizu komunikacije na društvenim mrežama

Metricom prati Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, Pinterest, forume, portale i komentare na članke u zemljama regije (Hrvatska, Srbija, Slovenija, BiH, Makedonija, Crna Gora) te Češkoj i Slovačkoj. Optimiziran je za pretragu sadržaja na lokalnim jezicima s kvalitetnim i relevantnim rezultatima. Alat omogućuje:

Budite redovito i promptno informirani o svemu što korisnici društvenih mreža pišu o vašem brandu, konkurenciji ili industriji. Iskoristite svaku informaciju za pravovremeni odgovor korisniku, građenje imidža i povjerenja ili mjerenje učinaka kampanja. Metricom u realnom vremenu dostavlja objave opremljene podacima o dosegu, angažmanu, sentimentu, influenceru sa platformi Facebook, Twitter, Instagram, You tube, Pinterest, Foruma i Usnet grupa, kao i komentare medijskih članaka sa preko 1000 regionalnih web portala i 170 foruma. I taj broj svakodnevno raste!

Metricom je dostupan kao desk ili mobilna aplikacija.

Društvene mreže su internetski kanali koji uključuju 3 vrste sadržajnih kategorija:

  • Plaćeni sadržaji – sponzorirani tweet, oglas na Facebooku
  • Vlastiti sadržaj – profili kompanija ili brandova na Facebooku i Twitteru, brendirani kanali na YouTubeu, Web stranice kompanija, on line zajednice i sl.
  • Osvojeni – rasprave trećih strana na društvenim mrežama, komentari, prenošenje sadržaja, linkova, snimke i fotografije koje postavljaju građani

Da bi se smatrao društvenim mrežom, komunikacijski kanal mora dozvoliti DIJALOG

Zašto baš Metricom?

PR controller

Alat za automatsko praćenje pojavnosti vaših priopćenja za medije na internetskim portalima.

Dovoljno je prilikom slanja priopćenja na listu primatelja dodati još i adresu prcontroller@metricom.hr

Aplikacija će nakon toga sljedećih petnaest dana pratiti web portale te vam u odabranom ritmu (dnevno/tjedno/mjesečno) dostavljati gotove izvještaje s informacijama gdje i kada su priopćenja objavljena.

I da, vrijedi za NEOGRANIČENI broj priopćenja!

Baza influencera

Iskoristite našu obimnu bazu korisnika društvenih mreža kako biste detektirali influencere koji su važni za vas, vašu djelatnosti ili proizvod, brand. Rangiranjem autora po dosegu i angažmanu na jednostavan način uočite koliki ima utjecaj onaj tko piše o vašoj djelatnosti ili industriji. Ovi autori mogu postati vaši brand-amabasadori, ili to već jesu bez vašeg znanja. Isto tako, mogu vam biti prijetnja, uočite to na vrijeme i reagirajte.

News feed je pregled kompletnog sadržaja praćenih web portala i društvenih mreža. Pruža uvid u različite aktualne vijesti i teme.

Trendovi rangiraju vijesti prema angažmanu, pokazujući koje teme su trenutno najpopularnije (najčitanije, najviše dijeljene i komentirane).