O nama

Učinke medijske komunikacije mjerimo od 1996. godine!

MediaNet je prva agencija na području Jugoistočne Europe specijalizirana za analize medijskog sadržaja i evaluaciju medijske komunikacije.

Našim korisnicima pružamo kompletan uvid u učinke medijske komunikacije putem kombinacije desk i field istraživanja!

Medianet je prva analitičko-istraživačka kuća iz regije koja je postala punopravna članica AMEC-a, međunarodnog udruženja agencija za evaluaciju medijske komunikacije. Punopravno članstvo znači da, osim što udovoljavamo visokim kvalitativnim standardima u pogledu primijenjene metodologije, udovoljavamo i zahtjevima u pogledu količine ostvarenog prihoda koji dolazi iz djelatnosti evaluacije medijske komunikacije.

Dio smo Newton Media South East Europe grupe koja objedinjuje 13 agencija s područja jugo-istočne Europe specijaliziranih za monitoring medija, medijske analize, prijevode, istraživanja tržišta i pametna tehnološka rješenja. Naša vlastita tehnologija, razvijena u suradnji s vrhunskim stručnjacima, omogućuje nam prilagođavanje potrebama korisnika.

Zašto mi?

S nama štedite novac – praćenje medija je skup i mukotrpan posao koji zahtijeva puno humanog rada, dobru organizaciju i vrhunsku tehnologiju.
Da bi se napravila kvalitetna analiza medijske pojavnosti, potrebna je sveobuhvatnost praćenja. S nama dobivate analizu kompletne medijske pojavnosti u off i on line medijima, a na uvid vam možemo dati samo ključne članke / medijske objave.
Mi smo eksperti za mjerenje učinaka komunikacije.

Kao tržišni lideri s dugogodišnjim iskustvom, ponosni smo da smo se prvi u regiji odlučili za integrirani pristup koji uključuje sve potrebne usluge i proizvode za evaluaciju komunikacije, od monitoringa medija i društvenih mreža, analitike, praćenja oglašavanja, prevoditeljskih usluga do istraživačkih projekata poput istraživanja konzumacije medija, mystery shoppinga i dizajniranih istraživanja na terenu radi provjere konačnih učinaka medijske izloženosti.

Sve usluge možete naručiti pojedinačno, ovisno o vašim potrebama i mogućnostima, ili u paketu, u obliku jedinstvenog izvještaja koji evaluira vašu medijsku komunikaciju, njene učinke i mogući utjecaj, a u kontinuitetu vam omogućuje praćenje trendova i predviđanje budućih događaja. 

Naš doprinos provođenju komunikacijske kampanje znači za vas manje pogrešaka u kampanji, brže uočavanje i uklanjanje aktivnosti koje ne donose rezultat, znatne uštede u odnosu na situaciju u kojoj medije pratite i analizirate sami te minimalizaciju rizika u odnosu na situaciju u kojoj uopće ne pratite medije i ne istražujete svoje potrošače.

Newton Media Group najveća je grupacija za monitoring i analizu medija u srednjoj i jugo-istočnoj Europi.

Grupa broji više od 500 zaposlenih u 24 tvrtke diljem Europe i servisira više od 4.000 korisnika. Crpeći podatke iz više od 20.000 tiskanih medija, 1.500 televizijskih i radijskih postaja te čak 90.000 online izvora, njihovom obradom i analizom pretvaramo ih u korisne informacije i pružamo podršku strateškom komuniciranju i poslovnom planiranju svojih korisnika.
U sastavu Newton Media Grupe u Hrvatskoj su tvrtke MediaNet i Presscut, Newton Research Adria, Newton Technologies Adria, Briefing mediji i analize.